Agenda

 

Lees verder...

Bezoekers

Vandaag 4
Deze week 466
Deze maand 2341
Sinds 11-2008 1055891

Opleidingen
 

 

Bulgaars studeren

Bulgaars studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Bulgaars op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten.

 

 


 

Nederland - universiteiten

In Nederland werd Bulgaars lange tijd als bijvak aangeboden bij de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam. Op moment van schrijven (2024) bieden beide universiteiten in het geheel geen Bulgaars meer aan.

 

 


 

 

Vlaanderen - Universiteiten

 

 

Universiteit GentUniversiteit Gent
In Gent is het mogelijk de bacheloropleiding Slavische Talen en Culturen te volgen. De nadruk ligt hierbij op het Russisch. Naast het leren van twee (of zelfs drie, indien gewenst) moderne Slavische talen, maak je ook uitvoerig kennis met de geschiedenis, literatuur, cultuur en maatschappelijke ontwikkelingen van vooral Rusland en Zuidoost-Europa. De opleiding behelst zowel de theorie als praktijk van het Russisch, waarmee je start in het eerste semester. In het tweede semester begin je met een Zuid-Slavische taal zoals Bosnisch/Kroatisch/Servisch, Bulgaars of Sloveens. Er is veel aandacht voor de cultuur, literatuur, geschiedenis en actualiteiten van Rusland en Zuidoost-Europa, met ondersteuning van taalkundige studies. Het eerste studiejaar bevat ook vijf algemene vakken gericht op humanistische en theoretische educatie vanuit de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.
Vanaf het tweede jaar leer je methodologische vaardigheden voor zelfstandig academisch onderzoek. In dit jaar en de daaropvolgende jaren verdiep je je verder in het culturele gebied van Rusland en Zuidoost-Europa, inclusief het Oudslavisch, de liturgische taal van de Slavisch-orthodoxe gemeenschap. Je kiest ook een minor, die een aanvullende Zuidoost-Europese taal kan omvatten, en verfijnt je onderzoeksvaardigheden.
In het derde jaar breng je een semester door in het buitenland waarbij je ondergedompeld wordt in taal en cultuur van je studiegebied. De bacheloropleiding wordt afgerond met een werkstuk, de bachelorproef.
Meer informatie...

 

 

 
  2024 Harmen W. Schoonekamp | contact | Talennet  | sitemap.

Citaat van de dag

"De goden zijn dood en de mens is aan zichzelf overgelaten.
Боговете са мъртви и човекът е оставен сам на себе си. "
- Friedrich Nietzsche -
(1844-1900)

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.