Agenda

 

Lees verder...

Bezoekers

Vandaag 31
Deze week 409
Deze maand 2335
Sinds 11-2008 1058819

Cursus in het buitenland
 

 

 

 

De St. Kliment Ohridski Universiteit van SofiaSt. Kliment Ohridski Universiteit
Plaats: Sofia

De St. Kliment Ohridski Universiteit van Sofia is de oudste, grootste en meest prestigieuze universiteit van Bulgarije. De universiteit is vernoemd naar de eerste aartsbisschop van Bulgarije, Kliment Ohridski, één van de grondleggers van de Slavische schrijftaal.
Het heeft 16 faculteiten, 3 afdelingen met 22 duizend studenten. De universiteit heeft een uitgeverij, computercentrum, sportcentrum, enz. Aan de universiteit wordt een studie Bulgaars voor buitenlandse studenten aangeboden.
Webzijde: St. Kliment Ohridski Universiteit

 

 

De Sint Cyrillus en Methodius Universiteit van Veliko TarnovoDe Sint Cyrillus en Methodius Universiteit
Plaats: Veliko Tarnovo

De Sint Cyrillus en Methodius Universiteit van Veliko Tarnovo is een instelling voor hoger onderwijs in Bulgarije. Het is de op één na grootste universiteit in Bulgarije, na de St. Kliment Ohridski Universiteit in Sofia.
Het werd in 1963 opgericht als het Hoger Pedagogisch Instituut dat vernoemd is naar Sint Cyrillus en Methodius. De eerste instroom van 340 studenten bestond uit vier specialisaties: Bulgaarse filologie, Russische filologie, geschiedenis en beeldende kunst.
Door een decreet van de Staatsraad in oktober 1971 werd het Hoger Pedagogisch Instituut in Veliko Tarnovo omgevormd tot een universiteit. De Universiteit biedt een zomercursus Bulgaars aan voor buitenlandse studenten.
Webzijde: De Sint Cyrillus en Methodius Universiteit van Veliko Tarnovo

 
  2024 Harmen W. Schoonekamp | contact | Talennet  | sitemap.

Citaat van de dag

"Ik denk, dus ik ben.
Мисля, следователно съществувам. "
- René Descartes -
(1596-1650)

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.